OM

Att dekorera i socker är en konstform som få behärskar men allt fler vill lära sig mer om.

Intresset för tårtdekoration i Sverige har ökat enormt senaste åren och vid en första anblick kan det tyckas väldigt svårt och krångligt att komma igång med sitt tårtkorerande på egen hand. Det är av den enkla anledningen Sockerverkstan finns till för din skull. Sockerverkstan erbjuder dig kurser där du lär dig göra vackra, romantiska och imponerande dekorationer som du kan använda på både tårtor och andra bakverk.

Sockerverkstan erbjuder kurser inom sugarpaste, spritsning och sockerblommor.
Under kurserna lär du dig tekniker som gör att du kan gå direkt hem och börja dekorera just dina drömtårtor – det enda du behöver är skaparglädje och en gnutta fantasi.
Du får lära dig om de olika verktyg som man behöver för att komma igång att dekorera, hur du använder sugarpaste, flowerpaste och kristyr. Allt för att skapa fantastiska dekorationer för alla olika slags tillfällen i livet.

Detaljerad information kring respektive kurs finner du under fliken ”Kursutbud” och under ”Boka kurs” finner du kursdatum och allt du behöver veta inför bokning av ditt kurstillfälle.
För att se tidigare deltagares kurstårtor eller få inspiration kan du gärna titta in på Sockerverkstans facebook eller Instagram.

Välkommen in i Sockerverkstan!

 

 

 

 

Diplom_tårtaSockerverkstan drivs av mig, Jenny Borg, 36 år gammal tjej med dekoration som min stora passion i livet!
Hemma hos mig bjuds det titt som tätt på allt ifrån bullar, kakor, pajer och efterrätter men det som jag gillar allra mest är tårtor med dekorationen som pricken över i:et! Detta ledde fram till att jag tidigt 2000-tal gick en grundkurs i tårtdekoration och det var där mitt intresse för skapande i socker tog fart på riktigt. Jag gick ett par olika kurser i tårtdekoration och har sedan dess, tillsammans med min livliga fantasi, tillverkat en mängd olika tårtor hemma i mitt kök och mitt dekorerande har tagit många olika vägar fram till färdig produkt.

Det jag personligen brinner mest för är de romantiska, stilrena dekorationerna där de vackra sockerblommorna är det som fångat mitt hjärta. Med dem kan man skapa fantastiska kreationer att dekorera i princip vilket bakverk man vill med. Även spritsning ligger mig varmt om hjärtat då det är ett gediget hantverk utan genvägar.

Under 2012 startade jag upp företagets kursverksamhet inom tårtdekoration och två år senare genomgick jag ytterligare en utbildning för att kunna titulera mig diplomerad tårtdekoratör.
Det jag vill erbjuda mina kursdeltagare är framför allt en del av den aha-upplevelse som mötte mig under min inledande kurs 2005. Jag hade under hela min uppväxt fascinerat tittat på vackra tårtor i konditoriernas skyltfönster och drömt mig bort. Efter bara ett par timmars utbildning förstod jag att det inte var så svårt som jag hade trott och efter bara ett par månader kunde jag äntligen göra likadana tårtor själv.

Förutom mitt sockerskapande så arbetar jag som redigerare med olika TV-produktioner såväl som jag även ägnar mig en del åt att skriva och fotografera.