SOCKERBLOMMOR

Äkta eller fejk?

Ja, det kan vara svårt att se skillnaden på en riktigt blomma och en som är gjord i socker. Om man lärt sig rätt teknik och har ett visst handlag vill säga.
Att servera en tårta dekorerad med verklighetstrogna blommor är nåt som garanterat imponerar på dina gäster och många upplever det också som en meditativ syssla att sitta och pyssla med dom små blommorna och se till att alla detaljer är så lika originalet som möjligt.

Sockerverkstan erbjuder två olika kurser inom sockerblommor där du på varje kurs får tillverka en egen bukett att ta med dig hem.


Slider_6

 

Bukett med rosor:

På den här kursen får du lära dig hur man gör en bukett med naturtrogna rosor bundna på tråd. Sockerblommor brukar vara en uppskattad dekoration på såväl bröllopstårtor som födelsedagstårtor.

Vi jobbar i flowerpaste som är ett material som går att kavla extremt tunt och torkar fortare än sugarpaste. Vi lägger stort fokus på den teknik som gör att man kan tunna ut bladen till nästan genomskinlighet vilket är viktigt för det naturtrogna slutresultatet. Vi bygger sen rosorna blad för blad till fullstora blommor eller knoppar.
Du får också lära dig att göra brudslöja och blad och vi går igenom teknik kring pulverfärgning innan du binder ihop din egen bukett som du tar med hem.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Kurstid: 7 timmar
Plats: Högalidsgatan 52A, Stockholm
Pris: 1 149:-, inkluderar förbrukningsmaterial och lån av verktyg
Anmälan: sker via Boka Sockerblommor-Rosor

 
Slider_5

 

Bukett med liljekonvaljer:

Under den här kursen gör vi en bukett med vackra liljekonvaljer och förgätmigej.

Vi arbetar i flowerpaste och fäster dem små, små blommorna på floristtrådar som gör att vi sedan kan trä ihop blommorna till en bukett.
Det är ett tidskrävande jobb att göra liljekonvaljer men det mödosamma arbetet är väl värt sin tid när man ser det fantastiska slutresultatet.

Förutom liljekonvaljen kommer du också lära dig att göra förgätmigej, en än mer tidskrävande blomma men ack så fin. Den används oftast som fyllnadsblomma i buketter och kan bindas ihop på olika vis för variation i din bukett.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Kurstid: 6 timmar
Plats: Högalidsgatan 52A, Stockholm
Pris: 949:- inkluderar förbrukningsmaterial och lån av verktyg
Anmälan: sker via Boka Sockerblommor-Liljekonvalj

 

 

Buketter gjorda av kursdeltagare:

Sockerblommor_101Sockerblommor_98

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockerblommor_17

Sockerblommor_65

Sockerblommor_36.Sockerblommor_50